Miljöfestivalen tar över Åre

Miljöfestivalen tar över Åre

Miljöfestivalen Ta Makten tar över Åre

Under en fullspäckad helg i Åre ger Fältbiologerna, i samarbete med Naturskyddsföreningen, den fetaste miljöfestivalen där vi ger unga verktyg att förändra världen. Vi tar hjälp av bland annat Supermiljöbloggen, Greenpeace Sverige, Jordens Vänner och Rädda Barnens Ungdomsförbund!

– Vill skapa en miljö där festivaldeltagarna får ta del av många olika perspektiv på hur en kan påverka, säger Viggo Stahle, projektledare för Ta Makten.

Festivalen är ny för i år och hålls i samband med Naturskyddsföreningens rikskonferens på Holiday Club i Åre 22-24 maj. Organisationer från hela landet kommer finnas på plats för att bidra med sina metoder och idéer för att ge unga verktyg för ta makten i miljödebatten.

– Vi vill få en större mångfald bland dem som engagerar sig i miljöfrågor. Det finns många unga idag som tycker miljön är viktig men som inte vet hur de kan påverka situationen. Med Ta Makten ger vi dem verktygen för att skapa de förändringar de vill se, säger Viggo Stahle.

Hela programmet är gratis och bjuder på både musik med bland andra Jon Henrik Fjällgren och workshops i allt från teater till klimaträttvisa. Läs hela programmet på: tamakten.com.

Om Miljöfestivalen Ta Makten:
När: 22-24 maj 2015
Var: Holiday Club i Åre

Kontakt:
Rebecka Andersson, projektledare Ta Makten!
076-2467163

Viggo Stahle, projektledare Ta Makten!
073-0621019

Jenny Hallström, kommunikatör Fältbiologerna
070-3875755

www.tamakten.com
info@tamakten.com