Ny medlem

För dig som är ny medlem!

Biologi är läran om livet, och att vara i fält betyder ungefär att vara med på plats där något händer. Vi lär oss om livet genom att vara där livet händer, ute i naturen och inne i miljödebatten. Vi utforskar, undersöker, har kul och agerar!

Vi som driver Fältbiologerna är unga artnördar, aktivister, omställare, naturälskare, vandrare, utforskare, naturvårdare och mycket mer. Vi är en förening av unga och för unga – medlemmar under 26 år tar alla de viktiga besluten i Fältbiologerna. Naturskyddsföreningen är vår fristående vuxenorganisation.

När du är medlem i Fältbiologerna får du massor av möjligheter att vara del i vår rörelse, hitta nya vänner, lära dig massor och kämpa för en bättre värld.

Är du inte medlem än? Det är gratis och går snabbt att fixa här ->

 Var med på en aktivitet!

Vilka stora och små aktiviteter som finns och hur du hittar dem!

Det finns många aktiviteter runt om i landet, och som medlem får du gå på de aktiviteter du vill! De allra flesta är gratis. Aktiviteter kan vara t ex naturvandringar, demonstrationer, seminarier, filmvisningar, läger, laga-kläder-träffar, odlingsträffar, överlevnadsaktiviteter och mycket annat. Du behöver nästan aldrig någon tidigare kunskap för att vara med.

Varje år sker vårt naturläger Fältstation Öland under Kristi himmelfärdshelgen i maj. Det finns även ett skogsnätverk som arrangerar skogsaktiviteter varje år. Andra större aktiviteter varierar från år till år, men kan vara klubbkalas, sommarläger och kampanjer.

Eftersom Fältbiologerna är en demokratisk förening så håller vi också varje år ett riksårsmöte – RÅM – i januari. Håll utkik efter kallelsen! På RÅM får du möjlighet att vara med och bestämma föreningens framtid.

Det är inte alla aktiviteter som läggs upp i kalendern, så om du inte hittar aktiviteter till din närmaste klubb kan du skriva och fråga dem vad de planerar.

Kalendern hittar du här, där du även kan lägga till egna evenemang!


Allting börjar med medlemmars engagemang!

Vi medlemmar i Fältbiologerna skapar föreningen tillsammans. Vi bestämmer allt om vad föreningen ska göra och tycka, vi arrangerar aktiviteter, vi driver klubbar – i stort och smått drivs Fältbiologerna av unga, för unga.


Engagera dig i en klubb och arrangera aktiviteter

Engagera dig i en klubb!
Om vad en klubb är och vad det innebär att engagera sig 

De allra flesta av Fältbiologernas aktiviteter sker i våra klubbar, som är mindre grupper av medlemmar på olika platser i landet som arrangerar egna aktiviteter. Klubbarna gör vad de själva vill, inom ramarna för Fältbiologernas verksamhet. Varje klubb har en egen styrelse, som driver aktivitet och organiserar klubben, och sitt eget årsmöte som beslutar vad klubben ska göra. Klubbar har alltså samma demokratiska system som riksföreningen, bara mycket mindre och enklare.

Du hittar din närmsta klubb på kartan här ->

Är du nyfiken på att starta en egen klubb, läs vidare här ->

Få hjälp med att arrangera aktiviteter
Du som medlem kan få hjälp att arrangera aktiviteter från våra verksamhetsutvecklare, som kan ge dig tips och råd, koppla ihop dig med andra medlemmar, och mycket mer.

Det finns också en växande samling av guider på olika teman, kring hur du arrangerar aktiviteter, hur du kommunicerar ut dem, tips för att skriva en debattartikel och mycket mer.

Du hittar dem här ->

Sök pengar för aktiviteter
Vill du genomföra en aktivitet som kostar pengar? Du som är medlem kan omedelbart söka pengar för detta i form av ett medlemsbidrag. Det kan vara för alltifrån resor i en aktivitet, utrustning, lokalhyra, och mer.

Du hittar blanketten för medlemsbidrag här – >

Du hittar alla andra mallar och blanketter här ->

Bli minifältis eller minifältisledare
Vår verksamhet för medlemmar under 13 år

En del klubbar har specifika aktiviteter för medlemmar under 13 år, som vi kallar minifältisaktiviteter! Du kan även själv ta initiativ till att starta igång minifältisverksamhet. Hör då av dig till din klubb eller till våra verksamhetsutvecklare på verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se

Engagera dig på andra sätt

Bidra till tidningen Fältbiologen
Alla medlemmar som vill får hem tidningen Fältbiologen, vår uppskattade tidning som skrivs av vår medlemsdrivna redaktion.

Alla medlemmar är välkomna att bidra med att skriva texter till Fältbiologen, skicka in bilder, texter, ge tips till redaktionen etc!

Läs mer om tidningen Fältbiologen här -> 

Engagera dig i kampanjer och projekt
Utöver projekt och aktiviteter som klubbar driver, så finns det större projekt som sker på olika håll inom föreningen, som ofta du kan delta i. Det kan vara t ex:

  • Politiska kampanjer, som t ex kampanj mot utrotning av arter
  • Kursprojekt, som t ex ledarskapskursen Naturmakt
  • Aktionsdagar, som Stora Lupinbekämpardagen

Nyheter: http://www.faltbiologerna.se/nyheter/

Se även kalendern

Om distrikt och riksföreningen

Distrikt och nätverk

I Fältbiologerna finns det också möjlighet att organisera sig på distriktsnivå. I dagsläget finns ett distrikt, Stockholm-Uppland-Gotland, som samordnar och stöttar alla klubbar i regionen. Om många klubbar startas upp inom ett område, så kan man bilda ett nytt distrikt där.

I Fältbiologerna finns det också möjlighet att starta egna nätverk om man vill organisera sig utifrån ett visst miljöpolitiskt område eller intresse på ett sätt som välkomnar medlemmar i hela landet.

programmen – men detta är riksföreningens åsikter som beslutas av RÅM – välkommen in i debatten!

Få förtroendeuppdrag i Fältbiologerna
Det finns många sätt att engagera sig i Fältbiologerna. Ett sätt är alla roliga, utvecklande och viktiga uppdrag att få i Fältbiologerna. På årsmötet som sker varje januari väljs nya hjältar in till uppdrag. Dessa är

Du hittar kontaktuppgifter och mer info på sidan om riksföreningens utskott 

Du behöver inte vara expert på något för att kandidera, vi alla lär oss under resans gång – det är en av de stora poängerna med Fältbiologerna! Är du intresserad? Prata med valberedningen på valberedningen@faltbiologerna.se!

Få kontakt med andra Fältbiologer i rampljuset och bakom kulisserna
Riksstyrelsen har det största ansvaret att driva föreningen och genomföra det som riksårsmötet har beslutat. Den består av en eller två arvoderade (betalda) ordförande som representerar föreningen utåt och leder föreningen internt, plus ett antal ideellt arbetande styrelsemedlemmar med en mängd olika viktiga uppdrag.

Styrelsen har också ett kansli med fyra anställda personer till sin hjälp; en kanslichef, en kommunikatör, och två verksamhetsutvecklare.

Läs mer om vad de gör, och hitta deras kontaktuppgifter här ->

Policyer

Fältbiologerna har också ett antal olika policyer (som också de kan ändras av riksårsmötet), som bestämmer t ex hur medlemmar får reseersättningar till aktiviteter, att vi inte dricker alkohol på våra aktiviteter, hur vi ska jobba internt för jämställdhet, mm. Du som medlemmar behöver inte läsa igenom dem men du hittar allt här när du behöver dem ->

Politiska program

Fältbiologerna har politiska program inom skog, gruvor, klimat, vatten, jordbruk, rovdjur och miljö- och klimaträttvisa. De sätter ramarna för vilken politisk utveckling som Fältbiologerna ska jobba för, och vad föreningen ska kommunicera. De politiska programmen bestäms av årsmötet, och de ändras varje år eftersom debatten fortsätter. Ingen förväntar sig att du ska hålla med om allt i de politiska programmen – välkommen in i debatten själv på nästa riksårsmöte!

Du hittar alla de politiska programmen här ->


Bjud in vänner att gå med i Fältbiologerna!

Ju fler vi är, desto större och bättre saker kan vi göra! Bara genom att vara med så stöttar du vår förening. Bjud gärna in vänner att bli medlemmar i Fältbiologerna – det är där alla möjligheter börjar!

Bli medlem här ->

 

.

Sociala medier

Håll gärna koll på oss på sociala medier! Du hittar oss på Instagram under @Faltbiologerna, och på Facebook har vi en sida och en grupp för alla medlemmar. Många klubbar har också egna Instagramsidor och facebookgrupper. Välkommen dit 🙂

 

.