Jobba som vikarierande kanslichef hos Fältbiologerna

Nu har du chans att ta ett viktigt uppdrag i Sveriges största organisation för barn och ungdomar intresserade av naturen och miljöfrågor. Som vikarierande kanslichef spelar du en stor roll för framtiden i vår organisation, som står på frontlinjen i miljörörelsen. Ansök senast 25 juli.

 • Riksstyrelsen i Fältbiologerna 2017
  Riksstyrelsen i Fältbiologerna 2017
  Bild 1/1

Fältbiologerna
Fältbiologerna är Sveriges största organisation för barn och ungdomar intresserade av naturen och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vår verksamhet bygger på att ge unga en relation till naturen samtidigt som vi är en stark och radikal röst i miljödebatten. Vi är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år och är partipolitiskt och religiöst obundna.

De senaste åren har Fältbiologerna genomgått en stor förändringsprocess för att kunna engagera ännu fler och arbeta mer strategiskt. Sedan några år tillbaka finns bland annat ett nytt kontor hos Naturskyddsföreningen och nya tjänster på kansliet. Som kanslichef erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och spelar en stor roll för framtiden i en organisation som arbetar med vår tids viktigaste frågor.

Tjänsten
Som kanslichef arbetar du på heltid med att leda arbetet på kansliet, samt stötta riksstyrelsen, för att uppnå organisationens mål och visioner. Med grund i verksamhetsplan och andra styrdokument implementerar du organisationens strategier i det vardagliga arbetet och driver Fältbiologerna framåt. Ett övergripande fokus är att utveckla och effektivisera de olika löpande momenten i arbetet, för att bygga långsiktigt hållbara strukturer sett till organisationens utveckling och hållbart engagemang. Du ansvarar inte för politik och påverkansarbete, utan arbetar internorganisatoriskt.

På kontoret sitter, förutom Naturskyddsföreningen och du själv som kanslichef, ytterligare en anställd samt en heltidsarvoderad ordförande. På distans har du också kontakt med ideella i Fältbiologerna, till exempel riksstyrelsen. Du arbetsleds av ordförande och rapporterar till riksstyrelsen.

Som kanslichef har du huvudansvar för utveckling och administration av Fältbiologernas rikskansli, arbetsledning av personal inom riksföreningen, organisationens ekonomi samt sökning och administration av projektmedel. Du erbjuds att arbeta på en plats med starkt engagemang, på frontlinjen i miljörörelsen.

Erfarenheter och kvalifikationer
Vi tror att du som söker:

 • är ung (i närheten av åldern hos Fältbiologernas medlemmar).
 • självständigt kan hantera organisationens ekonomi; budgetarbete och uppföljning, söka och administrera projektmedel samt effektivisera kostnader.
 • är trygg i personalansvarsrollen, med kunskap om arbetsrätt och erfarenhet av chefskap/ledarskap.
 • jobbar strategiskt mot mål och införlivar visioner och strategier i det dagliga, operativa arbetet.

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av styrelsearbete eller att vara ledd av en styrelse.
 • har annan tidigare erfarenhet från ideell sektor.

Du behöver ingen förkunskap eller erfarenhet kring miljöfrågor eller naturen.

Förhållningssätt och personliga egenskaper
För att känna dig bekväm i rollen behöver du kunna arbeta självständigt och vara lösningsfokuserad. Du kan prioritera med flera bollar i luften och både strukturera eget arbete samt hjälpa andra att strukturera sitt. Vidare känner du dig trygg som ledare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt ta avstånd från diskriminering i alla dess former.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på heltid (37,5 timmar / vecka) fram till och med 3 juni 2018, eventuellt med chans till förlängning. Arbetsgivare är Fältbiologerna och vi tillämpar kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Du arbetar på vårt kansli i Stockholm. Vissa resor i tjänsten förekommer och arbetstiden är ibland förlagt till kvällar och helger. Tillträde sker 21 augusti eller vid överenskommelse så snart som möjligt därefter. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökan
Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret och de kompetenser du framhåller där. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade. Vid hanteringen av ansökningarna sker en anonymiseringsprocess där bland annat namn, kön och ålder plockas bort i möjligaste mån. Vidare kommer du att frågas om referenser i samband med intervju.

Skicka din ansökan i ett mail märkt “Ansökan kanslichef” till ansokan@faltbiologerna.se senast tisdag 25 juli. Bifoga CV och frågeformulär. Du får ett inom kort ett svar som bekräftar att din ansökan har kommit fram.

Intervjuer kommer att ske 9 - 10 augusti samt 16 - 17 augusti.

För frågor om tjänsten eller om ansökan, kontakta:

Johan Andersson
Ordförande, Fältbiologerna
johan.andersson@faltbiologerna.se
070 - 387 01 18

Frågeformuläret laddar du hem här nedanför.

Ladda ner fil
Frågeformular för vikarierande kanslichef - Fältbiologerna (.odt)180.05 kB
Frågeformular för vikarierande kanslichef - Fältbiologerna (.txt)1.15 kB
Sidan senast uppdaterad den 6 Jul 2017
Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: