Nytt projekt om Arter och Aktivism i Stockholm-Uppland-Gotlands-distriktet!

Nytt projekt om Arter och Aktivism i Stockholm-Uppland-Gotlands-distriktet!

Lär dig arrangera aktiviteter!

Naturen, som vi behöver för att leva, håller på att trasas sönder över hela jorden. Vi vet att vi kan vända detta och bli en kraft för att hjälpa naturen och varandra igen. Därför är det dags att lära känna naturen och lära oss hjälpa den igen. Detta är en inbjudan till dig som vill följa med.

Vi vill ge dig en möjlighet att lära dig om naturen runtomkring dig och hur våra liv hänger ihop med naturen. Prova på att lära dig att göra saker praktiskt för den, upptäck de olika sorters naturmiljöer och ekosystem som finns, och upplev härliga dagar tillsammans med andra likasinnade.

De kommande månaderna kommer vi att ge oss ut tillsammans på 6 uppdrag i olika naturmiljöer runtomkring Stockholm. Aktiviteterna kommer likna mindre läger där vi övernattar i eller nära naturen, lagar mat, umgås och utforskar tillsammans. Vi kommer besöka skogar, sjöar, våtmarker, ängar – lära oss en hel del om hur dessa ekosystem fungerar och varför de är en del av våra liv – och vad vi kan göra för dem. Vi kommer blanda konkreta återuppbyggande insatser med övningar i hur vi kan kämpa för att bevara jorden, vårt enda hem.

Var med och arrangera!

Om du är mellan 13 och 25 år är du välkommen att vara med och göra dessa aktiviteter så bra som möjligt. Kanske vill du dela med dig av vad du kan om naturen, eller vill lära dig om att organisera och arrangera aktiviteter? Du kan då anmäla dig som aktivitetsarrangör!

Du kommer då att få vara med och arrangera dessa aktiviteter och lära dig mycket under tiden. Du kommer att få hjälp av en kunnig person och av andra fältbiologer. Du kan då både jobba efter tydliga instruktioner, eller få hjälp att genomföra dina egna idéer. Du behöver inga förkunskaper eller ha varit medlem i Fältbiologerna, det enda som krävs är att du vill lägga tiden och energin på att genomföra detta!

Om du är intresserad av att vara med och arrangera aktiviteter, hör av dig till Joakim på joakim.andren@faltbiologerna.se eller 070 387 01 34.

Projektet är nu i sin uppstartsfas. Mer information om projektet och dess aktiviteter kommer snart upp på hemsida och sociala medier.