Om oss

Varför vi finns!

Fältbiologerna finns för att vi lever på en planet där människans framfart äventyrar både vår och naturens framtid - därför behövs du. Som medlem ges du möjligheten att hänga i naturen och tillsammans med andra lära dig mer. Du tar ställning för en bättre värld och får chansen att kämpa för det du tror på!

Vi är Sveriges största ideella förening för natur- och miljöintresserade unga och har funnits sedan 1947. Vi är också Naturskyddsföreningens fristående barn- och ungdomsorganisation. 

Vår vision är en värld med naturens bästa i centrum

KONTAKTA OSSDenna sida är skyddad av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

SPANA IN VÅRT TEAM

OCH STÄLL EN FRÅGA, RIS ELLER ROS, DIREKT TILL RÄTT PERSON

VÅRA UPPTÅG!

Förbifart Stockholm!

I oktober 2017 agerade vi klimatpolis vid bygget av Förbifart Stockholm – den biltunnel som är stadens onödigaste och klimatvidrigaste infrastrukturprojekt!

OJNARE

Vi räddade skogen! 2012 okuperade Fältbiologerna Ojnareskogen på Gotland och hindrade nordkalk från avverkning i täktområdet. Genom ockupationen reagerade och agerade politiker och andra organisationer och nu är området delvis skyddat.

IKEA

2012 gjorde vi aktioner på IKEAs varuhus. Prislappar identiska med IKEA:s egna delades ut och sattes upp ovanför IKEA:s möbler. Prislapparna innehöll information om deras skogsbruk, den greenwash de håller på med, fakta om urskog och information om kampanjen mot urskogsskövlingarna.

KLIMATVANDRING

För att visa den enorma vikten av 1.5 gradersmålet gick Fältbiologerna från riksdagshuset i Stockholm till i Linköping för att visa att vi nu på riktigt ska börja kämpa för ett hållbart samhälle. Sammanlagt blev det en klimatvandring på 22 mil mitt i vintern!

VI STÄMDE SVERIGE!

2017 fick vi nog efter att staten hade godkänt försäljning av de svenskägda brunkolet i Tyskland. Eftersom Vi anser att staten bryter både mot generationsmålet och regeringsformen i och med försäljningen lämnade vi tillsammans med PUSH in en stämningsansökan.

KOLLA IN VÅRA KOMMANDE AKTIVITETER

>>