Utskott

UTSKOTT

I Fältbiologerna kan en engagera sig på många olika sätt, bland annat genom att vara förtroendevald i något av våra utskott. De jobbar på ideell basis och väljs på riksårsmötet. Utskotten träffas några gånger per år och lägger till stor del själva upp sitt arbete utifrån sitt uppdrag.

Just nu har vi följande utskott: Redaktionen, Sociala medier-gruppen, Ölands-kommittén, RÅM-kommittén och valberedningen

REDAKTIONEN

Redaktionen består av medlemmar i Fältbiologerna som arbetar ideellt med att producera föreningens medlemstidning, Fältbiologen.  Kontakta gärna redaktionen via redaktionen@faltbiologerna.se  om du har idéer, vill skicka in en bild eller har en text som du vill få med! Vi uppskattar såklart att få in material!

Fältbiologen utkommer 1-3 gånger på ett år och varje nummer föregås av ca tre möten. En planeringshelg, då redaktionen bestämmer ett tema för numret och spånar artikelidéer samt skribenter och illustratörer till dessa. Den följs av en uppsamlingshelg då vi bearbetar det material som kommit in och peppar våra medarbetare till numret. Sist kommer den ödesdigra sluthelgen då vi sitter uppe dygnet runt och pusslar med bilder, texter, foton, typsnitt och chips…


SOCIALA MEDIER GRUPPEN

Det är vi som ser till att vi syns och hörs i sociala medier! Vi skapar uppdateringar när vi är på aktiviteter eller när det är något viktigt som behöver nå ut. Självklart uppskattar vi om du vill dela med dig om vad du gjort i klubben/nätverket/distriktet. Skicka ett mail till socialamedier@faltbiologerna.se eller tagga #fältbiologerna i ditt inlägg!

Glöm inte att följa och gilla Fältbiologerna i sociala medier <3

ÖLAND- KOMMITTÉN

Fältstation Öland är årets häftigaste aktivitet där fältbiologer från hela landet samlas i Grönhögen på Öland. Ölandskommittén fixar och ordnar den årliga riksaktiviteten där över 100 medlemmar samlas under en solig långhelg på våren och går på utflykter, föreläsningar, badar och tältar på Öland!

Ölandskommitténs uppdrag är att alla medlemmar ska känna sig välkomna och ha möjlighet att delta oavsett tidigare erfarenhet eller om de själva har utrustning. Dessutom ser kommittén till att planera aktiviteterna, bjuda in föreläsare, boka lokal osv. Allt för att Öland ska bli så roligt och bra som möjligt! Har du frågor om Fältstation Öland? Maila oss på faltstation@faltbiologerna.se

 

RÅM- KOMMITTÉN

RÅM-kommittén är de som ansvarar för alla praktiska delar som hör Riksårsmötet till.

Det brukar vara många som deltar på RÅM, räkna med över 100 personer! Alla dessa personer ska ha någonstans att sova på natten och få mat i magen.  Dessutom ska de finnas utrymme för att umgås och lära känna varandra, det brukar också bjudas till exkursioner och aktioner under RÅM. Sedan avslutas det hela med RÅM-showen, där alla får chansen att visa upp sina talanger och underligheter. För att fixa allt det har vi den fantastiska RÅM-kommittén. Har du frågor till RÅM-kommittéen? Maila: ram@faltbiologerna.se

 

VALBEREDNINGEN

Valberedningens uppdrag är att hitta aktiva Fältbiologer som vill fylla alla föreningens förtroendeposter. Vill man bli nästa års ordförande, vill du sitta i styrelsen och ta Fältbiologerna till nya höjder, kanske är du proffs på att rekrytera och vill sitta i nästa års valberedning, eller kanske är du riktigt bra på att granska styrelsen och vill bli revisor – tveka inte att kontakta valberedningen via valberedningen@faltbiologerna.se!

Det finns massor av uppdrag inom riksföreningen, så om du är sugen på att engagera dig mer i Fältbiologerna är det oss du ska hugga tag i. Vi berättar gärna mer om vad olika uppdrag innebär.

Vi tar också lite extra hand om de som  redan är förtroendevalda under året. Har man ett uppdrag kan man behöva prata om det med någon som vet hur det är och som inte för vidare det man säger.