Pressmeddelanden

Fältbiologer kedjar fast sig

Svenska fältbiologer är på plats vid Førdefjorden i Norge där Nordic mining fått tillåtelse av norska staten att dumpa 250 miljoner ton gruvavfall. Under eftermiddagen idag, 18 februari, kommer de att kedja fast sig provborrningsmaskinen. 
– Det skulle innebära stor katastrof för livet i fjorden. Tillsammans med Natur og Ungdom kämpar vi för en frisk fjord, säger fältbiologaktivist Matilda Lannebo, 19 år, som är på plats i Norge.

Minou Moon är ny ordförande i Fältbiologerna

Minou Moon vid träd

Fältbiologernas riksårsmöte har valt Minou Moon till ny ordförande för Fältbiologerna efter 17 år som medlem i föreningen. Mest engagemang har Minou lagt i Skånedistriktet där hen varit drivande i styrelsen under de senaste tre åren.

Söderorts Fältbiologer är uppstartat!

Såhär kul hade vi det ut på vårt uppstartsmöte! Foto: Sandrella Kiorkis.

Under fredagen startades en ny Fältbiolog-klubb upp i södra Stockholm: Söderorts Fältbiologer! Vi valde en styrelse, planerade filmkväll och odlingsträff, och diskuterade allt spännande vi ska göra för att rädda världen!

Äntligen! Regeringen skyddar Ojnareskogen!

Sommaren 2012 ockuperade Fältbiologerna Ojnareskogen och lyckades stoppa avverkningen av skogen. I dag har regeringen äntligen utsett det hotade området till Natura 2000.
– Det här beslutet hade aldrig kommit om inte Fältbiologerna hade stoppat skogsmaskinerna i Ojnareskogen 2012. Beslutet som kom idag visar att gräsrotsrörelser kan göra skillnad, säger Sara Vikström Olsson, Ordförande Fältbiologerna.

Fältbiologerna är Sveriges grönaste inspiratör för barn och ungdomar!

I går utsåg svenska folket Fältbiologerna till vinnare av Coops Änglamarkspris 2015. Prisutdelningen ägde rum i samband med Konsumentföreningen Stockholms Familjedag på Skansen. Vid årets upplaga av Änglamarkspriset, som är ett av Sveriges största miljöpriser, låg fokus på barn och ungdomar – att lyfta fram organisationer och/eller enskilda personer som jobbar med att motivera unga att bry sig och gilla jorden.

Holmen Skog bryter mot sin FSC-certifiering – igen

För andra året i rad konstaterar Fältbiologernas skogsnätverk att naturhänsynen hos skogsbolaget Holmen Skog brister.

Miljöfestivalen Ta Makten tar över Åre

Miljöfestivalen Ta Makten!

Under en fullspäckad helg i Åre ger Fältbiologerna, i samarbete med Naturskyddsföreningen, den fetaste miljöfestivalen där vi ger unga verktyg att förändra världen. Vi tar hjälp av bland annat Supermiljöbloggen, Greenpeace Sverige, Jordens Vänner och Rädda Barnens Ungdomsförbund!

– Vill skapa en miljö där festivaldeltagarna får ta del av många olika perspektiv på hur en kan påverka, säger Viggo Stahle, projektledare för Ta Makten.

WWF, timmen är slagen! Vi kräver Earth Hour 2.0

Lördagen den 28 mars klockan 20.30–21.30 arrangeras WWF:s klimatmanifestation Earth Hour runt om i världen. Åtta år har gått sedan kampanjen startade. Sedan dess har mycket hänt i miljöpolitiken, men Earth Hour har stått still. Nu kräver Fältbiologerna att WWF skapar Earth Hour 2.0 – en handling som ställer krav på verklig förändring.

Holmen Skog bryter mot sin FSC-certifiering

Holmen Skog avverkningsanmäler och avverkar skogar med höga naturvärden. Det slår nu Fältbiologernas skogsnätverk fast i en rapport från sommarens inventeringsresa i Jämtland.

Mark- och miljööverdomstolen lyfter återigen Ojnarefallet

Karta

Idag stod det klart att det blir ytterligare en omgång i domstol för Ojnareskogen på norra Gotland när frågan nu tas upp i Mark- och miljööverdomstolen. Fältbiologerna som länge kämpat för skogen och vattnet är glada att frågan prövas i högre instans. Kampen går vidare. 

Sida 1 av 19
Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: