Projekt

PROJEKT

RÅM

RÅM är en riksaktivtet och sker i början av varje år. De betyder att alla medlemmar, nya som gamla är varmt välkomna till det vi kallar RÅM. RÅM är en förkortning för riksårsmöte (då vi beslutar om vår framtid) men i Fältbiologerna är RÅM fullspäckat med så mycket mer än ett möte.

Läs mer >>

FÄLTSTATION ÖLAND

Fältstation Öland är årets häftigaste aktivitet där fältbiologer från hela landet samlas i Grönhögen på Öland för fyra dagar av fågelmorgnar, utomhusaktivteter, nybörjarkurser och härlig gemenskap.    

Läs mer >>

Skogen som tog slut

Det är lätt att tro att Sverige är ett skogsrikt land, men i verkligheten har vi knappt någon riktig skog kvar idag. Nu måste vi vara väldigt rädda om det lilla av vår skog som finns kvar. Det får inte bli snipp snapp snut – så tog skogen slut.
Läs mer >>

Naturmakt!

I Distriktets projekt Naturmakt får du verktygen för att leda en förändring för att bättre ta hand om naturen. I denna minikurs får du lära dig organisera och arrangera aktiviteter för att både lära om naturen och om hur vi kan skydda den. Inom projektet kommer en rad större naturaktiviteter med olika teman, och erbjudande om mentorskap för dig som vill genomföra dem.
Läs mer >>

Lupinbekämpardagen!

Lupiner är en invasiv art från Nordamerika och gör stor skada eftersom den har fått ett starkt fäste i Sverige. Men tillsammans kan vi bekämpa den! Den sjätte juni, på Sveriges nationaldag, ger vi oss ut i hela landet för att bekämpa lupinerna!
Läs mer >>

SLUTA SLAKTA SKOG!

Skogen ser inte längre ut som du tror. Överallt huggs hela skogspartier ner och skapar hål i vårt ekosystem. Hål som gör att djur dör och flera arter hotas idag att helt försvinna. Men det finns en lösning! Stötta och följ vår kampanj så får du vet hur det ser ut idag och hur det kan se ut imorgon!

Läs mer >>