Projekt

NATIONELLA PROJEKT & KAMPANJER

RÅM

RÅM är en riksaktivtet och sker i början av varje år. De betyder att alla medlemmar, nya som gamla är varmt välkomna till det vi kallar RÅM. RÅM är en förkortning för riksårsmöte (då vi beslutar om vår framtid) men i Fältbiologerna är RÅM fullspäckat med så mycket mer än ett möte.

Läs mer >>

FÄLTSTATION ÖLAND

Fältstation Öland är årets häftigaste aktivitet där fältbiologer från hela landet samlas i Grönhögen på Öland för fyra dagar av fågelmorgnar, utomhusaktivteter, nybörjarkurser och härlig gemenskap.    

Läs mer >>

Val 2022

Den 11 september 2022 står Sverige inför ett viktigt val där natur och klimatet står på spel. Det är dags att sätta klimat, miljö och biologisk mångfald på agendan! Fältbiologerna vill sätta miljö och klimat på agendan i årets valrörelse och du kan hjälpa till.

Läs mer >>

Naturmakt!

I projekt Naturmakt får du verktygen för att leda en förändring för att bättre ta hand om naturen. I Naturmakt ordnas sex olika miniläger med olika teman runtom i Sverige.  Här får du lära dig organisera och arrangera aktiviteter för att både lära om naturen och om hur vi kan skydda den.
Läs mer >>

Lupinbekämpardagen!

Lupiner är en invasiv art från Nordamerika och gör stor skada eftersom den har fått ett starkt fäste i Sverige. Men tillsammans kan vi bekämpa den! Den sjätte juni, på Sveriges nationaldag, ger vi oss ut i hela landet för att bekämpa lupinerna!
Läs mer >>

Skogen som tog slut

Under 2020 drev Fältbiologerna kampanjen Skogen som tog slut. Det är lätt att tro att Sverige är ett skogsrikt land, men i verkligheten har vi knappt någon riktig skog kvar idag. Nu måste vi vara väldigt rädda om det lilla av vår skog som finns kvar. Det får inte bli snipp snapp snut – så tog skogen slut.
Läs mer >>