Arter och Aktivism

ARTER OCH AKTIVISM

Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland kommer nu att starta ett projekt som består av att arrangera aktiviteter och ge mentorskap till dig som vill lära dig mer om naturen, miljöengagemang, och att arrangera aktiviteter. Många har just nu ett ökande intresse för natur- och miljöfrågor, och vi vill bidra till en växande miljörörelse med allt vi kan om arrangörsskap, aktivism och kunskap om arter och ekosystem – tre viktiga delar av lyckad miljökamp. Vi vet att vi kan vända de negativa utvecklingarna i de globala miljöproblemen och bli en kraft för att hjälpa naturen och varandra.

Detta projekt kommer genomföra en rad större naturaktiviteter med olika teman, och erbjuda mentorskap och hjälp till dig som vill genomföra dem. Redan nu kan du anmäla dig intresse för att bli aktivitetsarrangör – inga förkunskaper krävs!

 

 

 

De kommande månaderna kommer vi att ge oss ut tillsammans på 6 aktiviteter i olika naturmiljöer runtomkring Stockholm. Aktiviteterna kommer likna mindre läger där vi övernattar i eller nära naturen, lagar mat, umgås och utforskar tillsammans. Vi kommer besöka skogar, sjöar, våtmarker, ängar – lära oss en hel del om hur dessa ekosystem fungerar och varför de är en del av våra liv – och vad vi kan göra för dem. Vi kommer blanda konkreta återuppbyggande insatser med övningar i hur vi kan kämpa för att bevara jorden, vårt enda hem.

Vi vill ge dig en möjlighet att lära dig om naturen runtomkring dig och hur våra liv hänger ihop med naturen. Prova på att lära dig att göra saker praktiskt för den, upptäck de olika sorters naturmiljöer och ekosystem som finns, och upplev härliga dagar tillsammans med andra likasinnade.

Var med och arrangera!

Om du är mellan 13 och 25 år är du välkommen att vara med och göra dessa aktiviteter så bra som möjligt. Kanske vill du dela med dig av vad du kan om naturen, eller vill lära dig om att organisera och arrangera aktiviteter? Du kan då anmäla dig som aktivitetsarrangör!

Du kommer då att få vara med och arrangera dessa aktiviteter och lära dig mycket under tiden. Du kommer att få hjälp av en kunnig person och av andra fältbiologer. Du kan då både jobba efter tydliga instruktioner, eller få hjälp att genomföra dina egna idéer. Du behöver inga förkunskaper eller ha varit medlem i Fältbiologerna, det enda som krävs är att du vill lägga tiden och energin på att genomföra detta!

Om du är intresserad av att vara med och arrangera aktiviteter, skriv upp dig i detta formulär eller hör av dig till Joakim på joakim.andren@faltbiologerna.se eller 070 387 01 34. Du kan också höra av dig till honom med frågor.

Projektet är nu i sin uppstartsfas. Mer information om projektet och dess aktiviteter kommer snart upp på denna sida.