Naturmakt

NATURMAKTJust nu pågår en global massutrotning av arter. Det är viktigare än någonsin att skydda och bevara den natur vi har. För att kunna göra det, behöver vi också lära oss om den och om hur vi bäst kan skydda den. Som Miljökampsledare i Fältbiologernas projekt Naturmakt får du verktygen för att leda en förändring för att bättre ta hand om naturen.

I projektet Naturmakt arrangerar vi minikurser i att arrangera och leda helgaktiviteter med naturteman. Du får där öva dig på att arrangera och leda, samtidigt som du får lära dig om naturen och hur vi skyddar den. 

Anmäl dig som Miljökampsledare - inga förkunskaper krävs!Bli miljökampsledare!

I Naturmakts minikurs får du chansen att öva på att planera, arrangera och leda natur-iga och art-iga  aktiviteter. Som Miljökampsledare får du tillsammans med en grupp om 5-7 personer testa på att arrangera en temahelg. Helgens fokus är att deltagarna ska lära sig om arter, naturvård och om aktivism. Miljökampsledarna kommer att själva bestämma vilka aktiviteter som helgen kommer innehålla. Inom gruppen ska ni planera helgens aktiviteter, organisera det praktiska (t.ex. övernattning och mat) och leda aktiviteter under helgen. Under planeringen kommer ni ha stöd av Fältbiologernas Miljömentor, Agnes Grönvall. När du är klar har du kunskap och erfarenhet för att fortsätta arrangera aktiviteter inom miljörörelsen. Projektet drivs av Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland och baseras i Stockholms län och närliggande områden.

Minikurs 

Minikurserna startar två månader innan avsatt helg och avslutas med temahelg. Under den tiden kommer ni träffas vid 4 tillfällen, men också ha återkommande kontakt digitalt. Du behöver inte ha några förkunskaper om varken arter, natur eller erfarenhet av att organisera eller leda. Miljömentorn kommer vara delaktig under hela kurstiden för att stötta ert arbete. Kursen är gratis. Fältbiologerna står för alla kostnader under kursen och under Skogshelgen, inklusive reseersättning. Vill du vara med? Anmäl dig till på de gröna knapparna till vänster, eller hör av dig till miljömentor Agnes. Se kontakt nedan.

Kan du inte vara med i just nu?  

Lugn det kommer fler chanser! Projektet Naturmakt kommer att fortsätta under våren och sommaren 2020. Minikursen för Miljökampsledare kommer att återkomma totalt 6 tillfällen med olika teman. Läs mer om de olika temahelgerna och anmäl dig på knapparna till vänster.   Projektet är möjligt tack vare projektbidrag från Postkodstiftelsen och pågår till juli 2020.AKTIVITETSKALENDER


maj 16

Våtmarkshelgen

16 maj - 17 maj
jun 06

Ängsmarkshelgen

6 juni - 7 juni
jul 04

Jordbrukshelgen

4 juli - 5 juli

KOLLA IN VAD VI HAR GJORT!


Hela gänget från Skogshelgen!

Veganska marshmallow gör sig bäst över öppen eld!

Biologerna Barbara och Julius visar oss Tyresta skogen

Vinterbad under vinterhelgen

Mat smakar bäst ute!

Stugmys på Skogshelgen

Bodil berättar hur djur påverkas av klimatförändringarna


Kontakta Agnes:

agnes.gronvall@faltbiologerna.se

079-331 35 77

Snapchat: Miljomentor

Facebook: https://www.facebook.com/agnes.gronvall.18