Projektledare för skogskampanj sökes!

Projektledare för skogskampanj sökes!

Vill du göra något viktigt för naturen och miljön? Som projektledare för Fältbiologernas skogskampanj tar vi tillvara på dina kunskaper och använder dem i kampen för en av vår tids viktigaste frågor.

Om oss

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för barn och unga. Vi bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vi är en stark och radikal röst i miljödebatten samtidigt som vi ger unga en meningsfull relation till naturen.

 

Tjänsten

Som projektledare har du ett brett ansvar och leder Fältbiologernas ettåriga projekt Sluta slakta skogen med hjälp av medel från Postkodstiftelsen. I projektet kampanjar och folkbildar vi kring Sveriges skogsbruk och naturskogar, bland annat med hjälp av pedagogiskt material, olika typer av aktiviteter och en film producerad av Helion film. Projektledaren arbetar operativt och strategiskt och driver projektet i samarbete med filmteamet, Fältbiologernas klubbar, samarbetsorganisationer m.fl.

I tjänsten ingår att utveckla projektets kommunikationsplattform såsom kampanjmaterial, pedagogiskt material, hemsida och sociala medier. Du planerar aktiviteter, debatter och filmvisningar tillsammans med samarbetsaktörer, skolor och våra unga ideella medlemmar och klubbar runtom i landet. Du ansvarar för projektets budget och kontinuerlig uppföljning och utvärdering med kanslichef.

 

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har erfarenhet av projekt och/eller kampanj
  • har erfarenhet av att jobba med kommunikation (operativt och strategiskt)
  • har erfarenhet av formgivning och layout
  • har goda kunskaper i att skriva på svenska
  • har erfarenhet av att planera evenemang i någon form
  • har erfarenhet av budgetarbete

 

Det är meriterande om du har något av följande:

  • tidigare erfarenhet från ideell sektor
  • tidigare arbetat med opinionsbildning och/eller folkbildning
  • kunskaper inom miljö/natur
  • erfarenhet av InDesign och/eller WordPress

 

Förhållningssätt och personliga egenskaper

För att trivas hos oss tror vi att du behöver vara social och pedagogisk. Du har kontakt med många olika personer och behöver kunna jobba med en bred målgrupp. Du uppskattar att arbeta i en miljö där ingen dag är den andra lik, och där kreativitet och nyfikenhet hjälper en på vägen. Du är bra på att snabbt anpassa dig efter förändrade förutsättningar inom projektet. Du gillar att samarbeta men också att arbeta självständigt och driva utveckling. Du delar Fältbiologernas grundläggande värderingar om jämlikhet, demokrati och en värld med naturens bästa i centrum.

 

Villkor

Tjänsten är 1 års visstidsanställning på heltid (35 timmar/vecka) med tillträde i augusti. Som anställd omfattas du av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen och har såklart friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider m.m. Arbetsplatsen är på kansliet på Åsögatan i Stockholm där du sitter tillsammans med 4 andra från Fältbiologerna och ca 100 andra från Naturskyddsföreningen.

 

Ansökan

Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Du laddar ner frågeformuläret nedan. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret.

Vi kallar löpande till intervjuer. Om du blir kallad till intervju kommer du även att få göra ett arbetsprov.

 

Blir du aktuell för tjänsten kommer vi att fråga efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få utdraget så kan du förbereda dig genom att beställa det här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

 

Skicka din ansökan i ett mejl märkt “Ansökan projektledare” till kanslichef@faltbiologerna.se senast 15 juni. 
Bifoga CV och frågeformulär. Du får inom kort ett svar som bekräftar att din ansökan har kommit fram. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

 

Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen? Kontakta kanslichef Mikaela Sundin via kanslichef@faltbiologerna.se eller 070-387 00 54.

Frågeformuläret laddar du ner här