Representera Fältbiologerna i våra samarbetsorganisationer!

Representera Fältbiologerna i våra samarbetsorganisationer!

Fältbiologerna har samarbete med ett antal organisationer, där Fältbiologer bland annat sitter med som medlemmar eller i styrelser. Detta gör vi för att vi vill ha ett bra samarbete med andra organisationer– men också för utbyta erfarenheter med varandra! Nu finns de tre poster öppna för den som är intresserad att representera Fältbiologerna: 


AIRCLIM

Bli Fältbiologernas ersättare i AirClims styrelse eller åk på deras årsmöte 20 maj i Göteborg! Lär dig om arbetet med att minska luftföroreningar, försurning och övergödning och träffa andra som också är intresserade av miljöfrågor.

Luftförorenings- och klimatsekretariatet (tidigare Internationella försurningssekretariatet) är en ideell förening som drivs av fyra svenska organisationer: Fältbiologerna, Jordens Vänner, Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF. Styrelsen består av en representant från varje organisation.

Läs mer på deras hemsida: http://www.airclim.se/

Anmäl dig HÄR >>

 

CHEMSEC

Nu kan du som är medlem i Fältbiologerna kandidera till att bli ersättare till Fältbiologernas representant i ChemSecs (Internationella kemikaliesekritariatet) styrelse. Du kan även kandidera till att bli ombud på deras årsmöte som är 16 maj i Göteborg. Kandidera senast 2 maj!

ChemSec – Internationella kemikaliesekretariatet – är en oberoende organisation som utan vinstintresse driver på omställningen från skadliga kemikalier till säkra alternativ. Genom egen forskning, gränsöverskridande samarbeten och praktiska verktyg driver ChemSec på utvecklingen för en striktare kemikalielagstiftning och en övergång till giftfria alternativ. I styrelsen sitter representanter från Världsnaturfonden, Naturskyddsföreningen, Jordens Vänner och Fältbiologerna.
Läs mer på deras hemsida: https://chemsec.org/

Anmäl dig HÄR >>

 

MKG

KANDIDERA till Miljöorganisationernas kärnavfallsgransknings styrelse! Du kan även kandidera till att bli ersättare till styrelsen eller ombud på MKG:s årsmöte som är 24 maj i Stockholm.

Som ledamot i MKG:s styrelse får du lära dig om politiska processer och fördjupa dig i en fråga som berör framtida generationers säkerhet. Kärnavfall är en fråga om både miljö, säkerhet, politik och juridik och i uppdraget får du lära dig mer om allt detta. Det är också en möjlighet att lära dig hur en styrelse fungerar och få en värdefull merit. Varken sakkunskaper eller styrelseerfarenhet är ett måste, ett intresse är det viktiga. Kandidera senast 6 maj genom att fylla i formuläret 🙂

 

Anmäl dig HÄR >>