Stoppa skövlingen

Stoppa skövlingen

Stoppa skövlingen av Borneos regnskog!

Fältbiologer tillsammans med filmproducenten bakom The Borneo Case samt en expert från Naturskyddsföreningen på en filmkväll vi hade 14 juni i Stockholm.

Hela 90 procent av Borneos regnskogar har redan skövlats. Resten hotas av avverkning, dammar, palmoljeplantager och gruvdrift. Det vill vi i Fältbiologerna stoppa, och du kan hjälpa till med ett mejl – det tar bara 1 minut!

Ett effektivt sätt att stoppa skövlingen av Borneos regnskogar är att helt enkelt sluta finansiera de storföretag som avverkar skogen. Dessa storföretag får idag hjälp av svenska banker för att finansiera sin skövling av skogen – och här kan du hjälpa till!

Sveriges banker måste sluta bidra till skogsskövlingen i Borneo. För att övertyga bankerna om det kan du skicka ett mejl och uppmana bankerna att agera mer miljövänligt. Gå in på FairFinanceGuides ranking av olika bankers hållbarhetsarbete, klicka på din bank och sedan “Jag är missnöjd”, så kommer det upp en ruta där du på bara en minut kan mejla din bank.

Vill du veta mer om skövlingen av regnskogen på Borneo? Se den spännande dokumentärfilmen “The Borneo Case” på SVT Play!

Kampen fortsätter!