Värvartävling 11 november - 11 december!

Värvartävling 11 november - 11 december!


Värvartävling 11 november – 11 december!

Anmäl dig till årets peppigaste tävling


Jag vill anmäla:
Om jag/klubben vinner önskar jag/vi följande pris:

Är det något annat vi på kansliet borde veta? Berätta:)
Denna sida är skyddad av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.


Tänk på att prata ihop dig med din klubb så att ni inte råkar dubbelanmäla och önska olika priser. Du som tävlar som enskild medlem måste skicka in en lista på de personer du värvat till kommunikator@faltbiologerna.se senast 13 december.


Nu ska vi värva järnet!

11 november – 11 december pågår vår rikstäckande värvartävling. Då ska vi medlemmar runtom i landet hitta och övertyga nya natur- och miljöintresserade unga mellan 6-26 år att gå med i Fältbiologerna – Sveriges bästa ungdomsorganisation! Man kan delta både som del i sin klubb och som enskild medlem.  Kanske kan du ta kontakt med andra i din klubb och ordna en kul (corona-anpassad) aktivitet? Eller varför inte prata med släktingar och vänner för att peppa dem om att gå med? Möjligheterna är många!

Vinnare och priser

Priser delas ut till vinnarna i följande kategorier: 
– Samlaren: klubben med störst medlemsökning i antal
– Folkrörelsen: klubben med störst medlemsökning i procent
– Eldsjälen: den enskilda medlem som värvat flest personer


Följande finfina priser finns att välja mellan: 
– En handkikare
– Ett trangiakök + lupp
– Fyra uppsättningar av artaffisher + lika många exemplar av boken “Det här förändrar allt” av Naomi Klein

Bland alla som värvar kommer vi också lotta ut ett antal exemplar av Insektsspelet (“Finns i sjön” med insektstema!) och boken Kryptogamguiden (den ultimata handboken för Sveriges alla svampar, lavar och mossor!). Vinnarna presenteras på RÅM i januari 2021.


Så gör du för att delta…

…som enskild medlem
– Samarbeta gärna med andra, gärna i din klubb!
– Använd gärna dina digitala kanaler för att nå potentiella nya medlemmar (100% pandemisäkert dessutom). Ta hjälp av våra färdigskrivna meddelanden* som går att copy-and-pastea direkt in i ditt flöde.
– Se till att de personer ni vill värva skriver in sig på https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem/. – Samla in namnen på alla personer som du värvat och skicka in till rikskansliet kommunikator@faltbiologerna.se senast 13 december.


…som klubb
– Ta kontakt med andra i din klubb för att prata ihop er. Ska ni försöka starta en kampanj på sociala medier? Värva klasskompisar och vänner? Eller varför inte fixa en filmvisning?
– Använd gärna dina digitala kanaler för att nå potentiella nya medlemmar (100% pandemisäkert dessutom). Ta hjälp av våra färdigskrivna meddelanden* som går att copy-and-pastea direkt in i ditt flöde.
– Se till att de personer ni vill värva skriver in sig på https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem/.


Bästa värvarknepen

Grymma argument till varför man ska gå med i Fältbiologerna:
– Vi är Sveriges största miljöorganisation för unga –  den enda som både är ute i naturen och inne i miljödebatten! Hos oss känner både artnördar och klimataktivister sig hemma.
– Vi blev utsedda till Årets unga miljöhjälte 2020 av WWF – vem vill inte bli en miljöhjälte?!
– Vi är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund, fast lite radikalare och coolare.
– Att bli medlem i en förening som förändrar kommer lindra din egen klimatångest.
– Vi har inga vuxna ledare och är partipolitiskt och religiöst obundna.
– Det är vi själva som skapar verksamheten – medlemmarna bestämmer allt.
– Vi är aktivister med en stor plattform för att påverka Sveriges miljöpolitik.
– Det är helt gratis att vara medlem.
– Ju fler medlemmar vi får in, desto större resurser att kämpa för miljön får vi. Som organisation kan man uppnå så mycket mer i miljökampen än vad man som enskild privatperson kan göra. Tillsammans är vi starka!


Exempel på roliga och viktiga grejer Fältbiologerna gör/har gjort:
– Demonstrerar och påvekar politiken, till exempel genom att åka till Almedalen, besöka riksdagen och uttala oss i media.
– Vi var delaktiga i kampen mot oljeraffinaderiet Preemraff, som vi till sist vann!
– Ordnar varje år Fältstation Öland som är ett stort läger för alla medlemmar.
Fjällvandrar, fågelskådar, och skapar massor av tillfällen att upptäcka naturen tillsammans.
Ordnar massor med roliga utflykter och aktioner,  hänger i naturen och umgås.
– Vi deltar på Ende Gelände och ockuperar tyska kolgruvor
– Vi har stått i vägen för skogsmaskiner och protesterat mot gruvindustrin.
– Vi är orsaken till att Sverige började med pantsystem under 80-talet.
– Vi har räddat gotländska Ojnareskogen från att huggas ned och bli kalkbrott.
– Kräver totalförbud för nöjesflyg och affärsflyg och har genomfört aktioner mot Bromma flygplats.
– Under 2020 har vi genomfört en stor filmvisningsturné för att rädda Sveriges naturskogar. Nästa år kommer vi driva en stor kampanj om artdöd och biologisk mångfald. 


Under rådande läge är det så klart klurigt att värva på sätt som inte äventyrar smittsäkerheten. Vi behöver vara kreativa och hitta på nya varianter att berätta för folk varför de ska gå med i Sveriges bästa ungdomsorganisation. Möjligheterna är oändliga – nu värvar vi loss! Här hittar du en grym guide med fler tips och trix om hur du lyckas med värvningen! >>

MAY THE VÄRVAR-FORCE BE WITH YOU!

Har du frågor om Värvartävlingen? Mejla kommunikator@faltbiologerna.se! ***

* Dessa varianter på meddelanden kan du klistra in i inlägg eller skicka i DM på Instagram, Facebook, Tiktok eller Snapchatmeddelanden. Här kan du ladda ner peppiga bilder att dela! >>

Exempel 1: Vill du göra en snabb, viktig och helt gratis insats för miljön? Känna tillfredsställelse över att du gjort något för klimatet? Bli en miljöhjälte? Är du under 25 år gammal kan du göra det genom att gå med i Fältbiologerna  – Sveriges största miljöorganisation för unga. Vi har utsetts till Årets Unga Miljöhjälte 2020 av WWF och arrangerar massvis med roliga aktiviteter varje år.  Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst i miljökampen! Du blir medlem via den här länken: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem-formular/. Skriv sedan orden “Jag har blivit medlem i Fältbiologerna” i en kommentar här eller  till mig (*namn*) på messenger eller DM. Häng med oss ut i naturen och in i miljödebatten! 

Exempel 2: Hej XX! Det var ett tag sen vi pratade senast, hoppas allt är bra med dig:) Jag vill tipsa dig om att gå med i Sveriges bästa miljöorganisation för unga  – Fältbiologerna! Det är helt gratis och på köpet får du möjlighet att delta i roliga fjällvandringar, mysiga läger och spännande aktioner mot fossilindustrin. Även om du just nu kanske inte har tid eller vilja att vara aktiv i föreningen betyder ditt medlemskap ändå jättemycket för oss – med fler medlemmar blir vår röst i miljödebatten ännu starkare! Du blir medlem via den här länken: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem-formular/. Vad sägs, vill du stötta Fältbiologerna? 

Exempel 3: Vill du göra en snabb, viktig och helt gratis insats för miljön? Känna tillfredsställelse över att du gjort något för klimatet? Bli en miljöhjälte? Är du under 25 år gammal kan du göra det genom att gå med i Fältbiologerna  – Sveriges största miljöorganisation för unga. Vi har utsetts till Årets Unga Miljöhjälte 2020 av WWF och arrangerar massvis med roliga aktiviteter varje år.  Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst i miljökampen! Du blir medlem via den här länken: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem-formular/. Skriv sedan orden “Jag har blivit medlem i Fältbiologerna” i en kommentar här eller  till mig (*namn*) på messenger eller DM.

Ju fler medlemmar vi har, desto fler coola aktioner och demonstrationer, grymma tal, spännande föreläsningar med kunniga forskare och radikala aktivister, mysiga läger och intressanta workshops kan vi arrangera – allt för att rädda miljön! Så även om vi rekommenderar dig att bli en aktiv medlem – på grund av alla fantastiska upplevelser som ligger framför dig som medlem – så har du gjort en viktig insats för miljön bara genom att ta en minut av din tid till att bli stödmedlem i Fältbiologerna och stötta oss i kampen.  Några saker som vi i Fältbiologerna gör och har gjort, själva eller tillsammans med andra. 

  • Stått i vägen för skogsmaskiner och ockuperat kolgruvor
  • Gör radikala uttalanden i media och skriver kritiska debattartiklar
  • Varit aktiva i kampen mot Preemraff, som vi sedan vann!
  • Arrangerar fjällvandringar, inventeringsresor och det nationella vårlägret Fältstation Öland.
  • Räddat många fina naturområden, t.ex. Ojnareskogen på Gotland och Råstasjön i Solna. 
  • Demonstrerar och påvekar politiken, till exempel genom att åka till Almedalen och bjudas in till riksdagen. 
  • Under 2020 har vi genomfört en stor filmvisningsturné för att rädda Sveriges sista skogar. Nästa år kommer vi driva en stor kampanj om artdöd och biologisk mångfald. 

Häng med oss ut i naturen och in i miljödebatten!