Vattennätverket

VATTENNÄTVERKET

I vattennätverket lär vi oss om vad som händer under ytan. Vi träffar på  vattnets invånare och gosar med allt från fiskar och blötdjur till alger och mossor. Vi snackar fiskepolitik och vattenkraft, och lär oss om hur vi ska bevara och försvara livet i hydrosfären!

Du kan också påverka!

Om du också brinner för denna fråga, bli en del av oss!
Du kan både bli medlem och engagera dig aktivt för att skapa en förändring. Eller så stödjer du Fältbiologerna så att vi kan förändra världen!

Livet uppstod i havet och en stor del av jordens biologiska mångfald återfinns kring och under vattnet. Allt liv är beroende av vatten för sin överlevnad.

I vattennätverket vill vi uppmärksamma och  motverka de hot som finns mot livet i hav, sjöar och vatten såsom överfiske, miljögifter och övergödning. Genom att vara ute i naturen, bada och umgås i anslutning till vatten lär vi oss om växter, djur , svampar och annat kul som bor i och runtom vattnet och vad som behövs för att de ska finnas kvar.

Du behöver inga som helst förkunskaper för att vara med, alla kunskapsnivåer går bra.

Vill du vara med och rädda vattnets invånare? Anmäl dig till vår mejlinglista genom att skicka ett mejl till info@faltbiologerna.se  och/eller gå med i vår facebookgrupp.

 

Om du har några frågor är det bara att slänga iväg ett mejl till någon av våra nätverksorganisatörer – du finner dem i rutan till höger!

Kontakt

Emelia Börjesson
emelia.borjesson@gmail.com

Felicia Ulltin
feliciaulltin@gmail.com

 

Vad kan jag göra?

Spola inte ner gifter eller plast i toaletten
Plocka upp plast för naturen
Ät endast MSC-märkt fisk
Gå med i Fältbiologernas vattennätverk
(maila medlem@faltbiologernas.se)