Verksamhetsutvecklare sökes! (Ansökan stängd)

Verksamhetsutvecklare sökes! (Ansökan stängd)

Fältbiologerna söker verksamhetsutvecklare för distriktet Stockholm-Uppland-Gotland

 

Fältbiologerna finns för att vi lever på en planet där människans framfart äventyrar både vår och naturens framtid – därför behövs du. Som verksamhetsutvecklare ger du unga möjligheten att hänga i naturen, lära tillsammans samt engagera sig för miljön och klimatet. Du tar ställning för en bättre värld och får chansen att arbeta för det du tror på!


Om oss

Vi är Sveriges största ideella förening för natur- och miljöintresserade unga och har funnits sedan 1947. Vi är också Naturskyddsföreningens fristående barn- och ungdomsorganisation. Distriktet Stockholm-Uppland-Gotland (SUG) leds av en ideell styrelse bestående av ungdomar mellan 13 och 25 år.

 

Tjänsten

Verksamhetsutvecklarens viktigaste uppgift är att fungera som ett stöd för distriktsstyrelsen och de lokala klubbarna i distriktet. Hen stödjer aktivt klubbarna i distriktet, och knyter kontakter med medlemmarna. I samråd med distriktsstyrelsen och klubbarna ska den anställde också arbeta för värva och engagera nya medlemmar. En annan viktig del av arbetet är att utveckla distriktets organisation och administration, ge stöd i föreningsfrågor och administrativa frågor (t ex bidragsansökningar till regionen och andra bidragsgivare). Dessutom har verksamhetsutvecklaren ansvar för distriktets ekonomi och kontakten med vår bokföringsfirma, samt att bistå styrelsen med underlag och research i olika frågor, exempelvis att hitta förslag på lämpliga lokaler för en viss aktivitet. Verksamhetsutvecklaren är en länk mellan Fältbiologernas riksförening, distrikt och distriktets klubbar.

 

Du är anställd av Fältbiologernas riksorganisation, och arbetar under ledning av den ideella distriktsstyrelsen. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga, samtidigt som det är viktigt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi ser gärna att du bidrar med egna idéer kring hur vi kan utveckla distriktets verksamhet för att nå fler unga med intresse för natur och miljö.

 

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som har…

  • Erfarenhet från ungdomsorganisationer
  • Grundläggande vana av ideella föreningar som organiseringsform
  • Engagemang för miljö-, klimat- och naturfrågor

 

Det är meriterande om du…

  • Har erfarenheter av arrangörskap och ledarskap för unga
  • Har erfarenheter av aktivism, miljöpolitik, friluftsliv och/eller ekologi
  • Har erfarenhet av att hålla utbildningar och workshops
  • Är eller har varit med i Fältbiologerna
  • Är i eller nära medlemsålder (medlemsåldern är upp till 26 år)
  • Har förmåga att inspirera och engagera andra

 

Förhållningssätt och personliga egenskaper

För att trivas hos oss tror vi att du behöver vara social och pedagogisk. Du har kontakt med många olika personer och behöver kunna jobba med en bred målgrupp. Du uppskattar att arbeta i en miljö där ingen dag är den andra lik, och där kreativitet och nyfikenhet hjälper en på vägen. Du är bra på att snabbt anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Du gillar att samarbeta men också att arbeta självständigt och driva utveckling. Du delar Fältbiologernas grundläggande värderingar om jämlikhet, demokrati och en värld med naturens bästa i centrum.

 

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på deltid (60%) under 1 år med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde sker i början av augusti. Som anställd omfattas du av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen m.fl. och har såklart friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider m.m. Arbetsplatsen är på kansliet på Åsögatan i Stockholm där du sitter tillsammans med 5 andra från Fältbiologerna och ca 150 andra från Naturskyddsföreningen.

 

Möjlighet till utökat uppdrag

Fältbiologernas riksförening söker även en tillfällig projektledare för att slutföra den rikstäckande skogskampanjen Skogen som tog slut (omskogen.se) på deltid (40%) under ett par månader i höst. Du kan därför komma att erbjudas möjligheten att kombinera detta med vikariatet och därmed arbeta heltid ett par månader, om intresse finns.

 

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och frågeformulär (se länk nedan) så snart som möjligt till kanslichef@faltbiologerna.se. Vi genomför intervjuer löpande.

 

Blir du aktuell för tjänsten kommer vi att fråga efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få utdraget så kan du förbereda dig genom att beställa det här. 

 

Har du några frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen? Kontakta gärna vår nuvarande verksamhetsutvecklare på joakim.andren@faltbiologerna.se eller 070-387 01 34.

 

Ladda ner frågeformuläret här!