Vi söker kanslichef!

Vi söker kanslichef!

Bli Fältbiologernas nya kanslichef!

Jobba i miljörörelsens centrum – bli Fältbiologernas nya kanslichef! Här får du chansen att vara med och utveckla Sveriges största organisation för unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Ansök senast 15 april.

Fältbiologerna
Fältbiologerna är Sveriges största organisation för barn och ungdomar intresserade av natur- och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vår verksamhet bygger på att ge unga en relation till naturen samtidigt som vi är en stark och radikal röst i miljödebatten. Vi är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år och är partipolitiskt och religiöst obundna.

De senaste åren har Fältbiologerna genomgått en stor förändringsprocess för att kunna engagera ännu fler och arbeta mer strategiskt. Sedan några år tillbaka finns bland annat ett nytt kontor hos Naturskyddsföreningen och nya tjänster på kansliet. Som kanslichef erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och spelar en stor roll för framtiden i en organisation som arbetar med vår tids viktigaste frågor.

Tjänsten
Som kanslichef arbetar du på heltid med att leda arbetet på kansliet, samt stötta riksstyrelsen, för att uppnå organisationens vision och målsättningar. Med grund i verksamhetsplan och andra styrdokument implementerar du organisationens strategier i det vardagliga arbetet och driver Fältbiologerna framåt. Ett övergripande fokus är att utveckla och effektivisera de olika löpande momenten i arbetet, för att bygga långsiktigt hållbara strukturer sett till organisationens utveckling och hållbart engagemang. Riksstyrelsen ansvarar för och driver påverkansarbetet. Ditt fokus som kanslichef är att svara för att organisationen internt kan ge dem ideella det bästa stödet.

På kontoret sitter, förutom Naturskyddsföreningen och du själv som kanslichef, ytterligare en anställd samt en heltidsarvoderad ordförande. På distans har du också kontakt med ideella i Fältbiologerna, till exempel med riksstyrelsen. Du arbetsleds av ordförande och rapporterar till riksstyrelsen.

Som kanslichef har du huvudansvar för utveckling och administration av Fältbiologernas rikskansli, arbetsledning av personal inom riksföreningen, organisationens ekonomi samt sökning och administration av projektmedel. Du erbjuds att arbeta på en plats med starkt engagemang, på frontlinjen i miljörörelsen.

Erfarenheter och kvalifikationer
Vi söker dig som:

  • kan arbeta utifrån ett ungdomsperspektiv.
  • kan hantera organisationens ekonomi: budgetarbete och uppföljning, söka och administrera projektmedel samt effektivisera kostnader.
  • kan ta personalansvar, med kunskap om arbetsrätt och erfarenhet av ledarskap/chefskap.
  • kan jobba strategiskt mot mål och införliva visioner och strategier i det dagliga, operativa arbetet.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av styrelsearbete eller att vara ledd av en styrelse.
  • har tidigare erfarenhet från ideell sektor.

Förhållningssätt och personliga egenskaper
För att känna dig bekväm i rollen behöver du vara trygg som ledare och kunna arbeta självständigt, men också samarbeta bra med andra. Du är lösningsfokuserad och kan prioritera. Du har ett strukturerat arbetssätt och föreningens frågor gör dig engagerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt ta avstånd från diskriminering i alla dess former.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (37,5 timmar / vecka) med tillträde kring månadsskiftet juli/augusti 2018, efter överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas. Arbetsgivare är Fältbiologerna och vi omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Du arbetar på vårt rikskansli i Stockholm. Vissa resor i tjänsten förekommer och arbetstiden är ibland förlagt till kvällar och helger. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökan
Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret och de kompetenser du framhåller där. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade.

Vid hanteringen av ansökningarna sker en anonymiseringsprocess där bland annat namn, kön och ålder plockas bort i möjligaste mån. Vidare kommer du att frågas om referenser i samband med intervju.

Skicka din ansökan i ett mail märkt “Ansökan kanslichef” till kanslichef@faltbiologerna.se senast söndagen 15 april. Bifoga CV och frågeformulär. Du får inom kort ett svar som bekräftar att din ansökan har kommit fram.

Efter sista ansökningsdag bedöms ansökningarna och därefter kallas ett urval av alla sökande till intervju.

Här hittar du frågeformuläret: Frågeformulär Fältbiologernas kanslichef >>

För frågor om tjänsten eller om ansökan, kontakta:

Johan Andersson
Ordförande, Fältbiologerna
johan.andersson@faltbiologerna.se
070 – 387 01 18