Fältbiologerna söker vikarierande kommunikatör med medlemsfokus!

Fältbiologerna söker vikarierande kommunikatör med medlemsfokus!

Fältbiologerna söker vikarierande kommunikatör med medlemsfokus!

Vill du göra något viktigt för naturen och miljön? Som kommunikatör i Fältbiologerna tas dina kunskaper tillvara för vår tids viktigaste frågor. Välkommen till Sveriges största organisation för natur- och miljöintresserade barn och unga!

Om oss

Fältbiologerna har en viktigt roll i att föra miljökampen framåt. Vi är Sveriges största organisation för barn och unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Föreningen bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vi är en stark och radikal röst i miljödebatten, samtidigt som vi är en förening för alla som vill spendera tid i naturen. Fältbiologerna är en ideell förening som riktar sig till unga mellan 6 och 25 år. Hos oss bygger mycket verksamheten på frivilliga krafter hos unga. 

Vi sitter tillsammans med Naturskyddsföreningen på Åsögatan på Södermalm i Stockholm, och det är nära till de flesta transportmedel. På Fältbiologernas kansli finns, förutom en kommunikatör, tre andra anställda, en praktikant och två arvoderade ordföranden.

 

Tjänsten

Som kommunikatör med fokus på medlemmar har du ett brett ansvar. Du jobbar operativt och strategiskt med föreningens kommunikation, både internt och externt. Du ansvara för kommunikationen av föreningens nationella träffar, värvningskampanjer och strukturer för medlemskommunikation. Du producerar texter och layoutar material för vår hemsida, för tryckmaterial och för sociala medier. Du jobbar mycket i vårt medlemssystem och med medlemskommunikation. I tjänsten ingår också hantering och organisering av alla föreningens övergripande system, till exempel medlemssystem och dokumenthanteringssystem. 

Ingen dag är den andra lik och det händer alltid något nytt i organisationen, men en röd tråd är att allt arbete är inriktat på att uppfylla Fältbiologernas syften och engagera ännu fler i miljökampen.

 

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • kan arbeta utifrån ett ungdomsperspektiv
 • har kunskap om strategisk kommunikation 
 • har kunskap om operativ kommunikation, gärna medlemskommunikation 
 • du är intresserad av professionellt användande av sociala media och digitala kanaler 
 • är duktig på formgivning och layout
 • har goda kunskaper i det svenska språket

Det är meriterande om du har något av följande:

 • relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet från ideell sektor, specifikt miljörörelsen
 • kompetens inom digital marknadsföring
 • erfarenhet av InDesign, Photoshop och/eller Illustrator
 • erfarenhet av CMS-system, till exempel WordPress
 • erfarenhet av CRM-system/medlemssystem 
 • erfarenhet av analysverktyg, till exempel Google Analytics

 

Förhållningssätt och personliga egenskaper

För att trivas hos oss tror vi att du behöver vara kommunikativ och social. Du har kontakt med många olika personer och behöver kunna jobba med en bred och varierad målgrupp. Du uppskattar att arbeta i en miljö där ingen dag är den andra lik, där kreativitet och nyfikenhet hjälper på vägen. En förutsättning för arbetet är du kan samarbeta bra, men också självständigt driva utvecklingen inom dina egna områden. Eftersom du har många olika ansvarsområden så är det viktigt att du både kan arbeta på en strategisk och övergripande nivå och samtidigt inte tappa bort detaljerna. 

Självklart delar du Fältbiologernas grundläggande värderingar för ett hållbart samhälle och välmående och skyddad natur. Det inkluderar att sträva efter jämlikhet och mångfald samt att ta avstånd från diskriminering i alla dess former.

 

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid (35 timmar / vecka) med tillträde i mitten av september eller enligt överenskommelse, dock senast den 28 september. Vikariatet varar i 9 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Fältbiologerna är arbetsgivare och vi omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Du arbetar på vårt rikskansli i Stockholm. Vissa resor i tjänsten förekommer och arbetstiden är ibland förlagt till kvällar och helger. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansökan

Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret. Ansökningar som inte är kompletta kan komma att bli obehandlade. Ett urval av de sökande kallas till intervju och gör i samband med den ett arbetsprov. Vi kallar till intervjuer löpande. I samband med intervjun kommer du frågas om referenser.

Skicka din ansökan i ett mail märkt “Ansökan vik. kommunikations- och medlemssamordnare” till kanslichef@faltbiologerna.se. Bifoga CV och frågeformulär.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

 

Frågeformuläret hittar du här:
Frågeformulär vik kommunikations- och medlemssamordnare (docx)

Frågeformulär vik kommunikations- och medlemssamordnare (odt)

Frågeformulär vik kommunikations- och medlemssamordnare (endast text)

 

För frågor om tjänsten eller om ansökan, kontakta:

Agnes Grönvall

Kanslichef

kanslichef@faltbiologerna.se

070 – 387 00 54